Aanbod

PROJECT leiding

Helder opgezet project brengt het gewenste resultaat

Ik ben een veelzijdige manager en projectleider, eerlijk en non-conformistisch. Ik doorzie complexe problemen snel en boek voortgang in situaties met onvolledige informatie.  Mijn denken is creatief en vaak out of the box. Ik leg de verbinding tussen inhoud en mens en beweeg makkelijk in verschillende werelden. Ik krijg er energie van om mensen in hun kracht zetten, hou ervan om in teams te werken aan vernieuwende oplossingen voor lastige problemen. Ik geef ruimte, inspiratie en vertrouwen en stimuleer teams zo om te komen tot grote prestaties.

PROCES begeleiding

Strategische vraagstukken

Ik help bij strategische vraagstukken in organisaties. Ik bedenk niet voor anderen hoe ze hun problemen op kunnen lossen, maar ik help groepen mensen met het oplossen van hun eigen vragen of problemen.  Dat doe ik door een proces op maat te ontwikkelen en te faciliteren.

Methodes

Deep Democracy

Voor situaties waar conflicten spelen, werk ik met de methodes van Deep Democracy.

Myrna Lewis heeft Deep Democracy ontwikkeld in het Zuid-Afrika van direct na afschaffing van de apartheid. In de praktijk blijkt het goud waard, absoluut goud.

Van nature ben ik een conflict-vermijdend mens. Maar toen ik in oktober 2022 kennis maakte met de methode Deep Democracy vielen er allemaal puzzelstukjes in elkaar. Ik snapte hoe conflict constructief kan zijn. Ik snapte hoe conflict kan leiden tot betere oplossingen, tot slimmere besluiten. Door de wijsheid van de minderheid te gebruiken (in plaats van te overrulen) is conflict een waardevolle bron van kennis geworden.

Kapla

Ik heb daarnaast een effectieve en leuke methode ontwikkeld om met een groep strategische vragen aan te pakken. De methode werkt met het houten kinderspeelgoed Kapla en respecteert zowel de behoeften van introverte als extraverte mensen. Doordat denken en handelen worden gecombineerd en doordat tijdens de werksessie de hele groep actief is, ontstaat er nieuwe, creatieve energie. Aan het einde van het traject zijn de deelnemers blij met de weg die ze gezamenlijk hebben afgelegd en enthousiast over het resultaat.

Werkwijze

Op basis van een uitgebreide intake, maak ik maak een programma op maat. Dat bespreek ik met de opdrachtgever, en pas ik daarna -indien nodig- nog aan. De voorbereiding is daadwerkelijk het halve werk.

In gesprek met de opdrachtgever krijg ik een beeld van de uitgangssituatie. En de opdrachtgever geeft aan wat haar/zijn gewenste eindsituatie is. Dan bedenk ik welke stappen de groep moet doorlopen om van het begin naar het eind te komen. Op basis van die stappen, maak ik een proces dat ik vervolgens begeleid.

VERANDER management

Verandering in organisiaties

Ik help bij verandering in organisaties. Dat doe ik vanuit de overtuiging dat iedereen een stukje van de wijsheid heeft, en dat we al die stukjes nodig hebben voor duurzame veranderingen.

Neem contact op

Wil je graag een volgende stap zetten in het oplossen van een heikel probleem, wil je een verandering inzetten in de organisatie?

Neem contact met me op, dan kijken we samen wat er gedaan kan worden.

14 + 1 =